Veelgestelde vragen

OPGELET bij extreme hitte voor alle mensen met vijver en aquarium! Omdat er in Nederland meestal een bepaalde periode zeer warme dagen zijn, willen wij u graag enkele tips geven. Dit om oververhitting of zuurstoftekort te voorkomen bij uw vijver of aquarium. Hoe meer het water opwarmt, des te minder is het zuurstofgehalte. Vooral voor bijvoorbeeld een steur kan dit heel gevaarlijk zijn! Lees alstublieft de tips goed en maak er gebruik van! Bij vragen eventueel bellen of mailen. Uw Aquarium; - Laat de lamp zoveel mogelijk uit - Zet uw verwarming eventueel uit (dit kan niet bij alle vissen maar bij de meeste wel. Bij twijfel mail ons even) - Staat uw aquarium bij het raam; trek uw gordijn een stukje dicht zodat de zon er niet vol op staat - Ververs bij langdurige hitte iedere dag een paar liter water - Gebruik (als u die heeft) een extra zuurstofpompje voor meer waterbeweging - Voer met mate - Zet eventueel de kap een tijdje open om hitte te laten ontsnappen - Zorg ervoor dat uw filter goed loopt Uw vijver; - Plaats een tuinslang met sproeier op de rand van uw vijver en laat het water langdurig (koud leidingwater) op uw vijver sproeien >> dit zorgt voor meer waterbeweging dus meer zuurstof! - Dus zorg voor voldoende waterverversing! - Voer met mate - Bij steuren is het verstandig om een extra zuurstofpomp in uw water te hangen (steuren hebben zeer zuurstofrijk water nodig) - Zorg ervoor dat uw filter goed loopt Nog vragen? Neem contact op!

Het wordt aangeraden om je vissen 1 tot 2 keer per dag te voeren. Zorg dat je kleine hoeveelheden voert als je meerdere keren per dag voert. Over het algemeen kun je beter een dagje wat minder geven dan dat je teveel voert. De precieze hoeveelheid die je moet voeren voor jouw aquarium is een ervaringsproces.

Om het water van je aquarium gezond te houden, moet het af en toe ververst worden. Dat kun je beter niet in één keer doen, want dat zou de balans verstoren. Als richtlijn kun je aanhouden dat je iedere week ongeveer 30% van het water moet verversen.

Laat de gesloten viszak ongeveer 20 minuten in het aquariumwater liggen. Haal vervolgens de zak eruit, open deze en giet geleidelijk aan water vanuit het aquarium erin. Voeg de vis voorzichtig in het aquarium.

Een andere manier is om de vissen eerst uit de zak gelijk in een emmer te doen, en hier via een luchtslangetje langzaam water vanuit het aquarium in te laten stromen. 

Als je een week of langer op vakantie gaat, kun je overwegen om een voederautomaat aan te schaffen. Deze automaten zijn al vanaf een paar tientjes verkrijgbaar en kunnen je aquarium gedurende langere tijd van voer voorzien. Je kunt doorgaans heel nauwkeurig instellen hoeveel voer er per voerbeurt gegeven moest worden.

Wij verkopen ook vakantie voer. Dit kun je in het aquarium leggen en zal het water niet aantasten.

Je bak is omgeslagen en je hebt bacteriën meegekregen van ons. hoe moest je dit nou correct doen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je huidige bacteriecultuur niet meer zijn werk goed doet. hierdoor ga je de oude bacteriën vervangen door onze nieuwe bacteriën. Bacteriën zitten niet in het water maar die hecht zich vast aan een oppervlakte. hoe meer oppervlakte de bacteriën krijgen hoe stabieler het aquarium water zal zijn. Bacteriën zorgen ervoor dat de waterwaardes in balans blijven en dat alles in het water kan groeien en leven. 

1. Zet de filter van het aquarium uit en ververs het water voor 80 tot 90%

2. maak de filter zo goed mogelijk schoon (dit mag met kraanwater, zodat de oude slechte bacteriën weg gaan) In het algemeen mag je nooit je filter schoonmaken met kraanwater. doe dit altijd met water uit het aquarium zelf.

3. voeg de nieuwe bacteriën toe aan het filter. Het kan zijn dat het water bruin troebel wordt, dit is niet schadelijk en zal vanzelf door de filter opgenomen worden. eventuele resten zullen naar de bodem zakken en kunnen met behulp van een slangetje af geheveld worden.

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
opruimen/afbreken opendag Tweede Pinksterdag
woensdag
13:00 - 17:00 uur
donderdag
13:00 - 17:00 uur
vrijdag
13:00 - 17:00 uur
zaterdag
09:00 - 17:00 uur
zondag
Gesloten

Aquabeek

  • St. Magdalenaweg 6
  • 5423 XK Handel
  • KvK: 17.10.7099
  • BTW: NL8141.64.055.B01

Social

Betaalmethoden

iDEAL
iDEAL
Bank transfer
Bank transfer
Bancontact
Bancontact
giropay
giropay
KBC/CBC Payment Button
KBC/CBC Payment Button
Belfius Pay Button
Belfius Pay Button
SBB Erkend Leerbedrijf
© 2024 Aquabeek B.V.
Makkinga.online
1